John –Li Chen - Piano

 

John-Li Chen studeerde aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Brussel. Daar behaalde ze eerste prijzen voor notenleer, harmonieleer, muziekgeschiedenis en hogere diploma’s voor piano en kamermuziek.

Als soliste trad ze op met het Vlaams Kamerorkest van Brussel o.l.v. Arie van Liesbeth. Eveneens als soliste concerteerde zij met het Belgisch Blaaskwintet in België en Taiwan. Ze trad op als begeleidster van o.a. de Gentse sopraan Hilda de Groote, die als soliste aan de Wiener Staatsoper verbonden is en deel uitmaakt van de  jury bij de Koningin Elisabethwedstrijd voor zang. Momenteel is John-Li Chen actief als kamermusicus en begeleidster.

Zij doceerde piano en kamermuziek aan het Music Department of the Chinese Culture University en was Dean of the Music Department at the Kuang-Jen High School voor hoogbegaafde muziekstudenten in Taipei, Taiwan. Voordien gaf ze les aan de muziekacademie te Sint-Agatha-Berchem. Sinds haar terugkeer naar België is ze als pianoleraar verbonden aan de muziekacademies van Dilsen en Dilsen-Stokkem.

 
 
JohnLi.png