7 vrienden"Zeven vrienden, vijf strijkers , een pianiste en een klarinettist spelen muziek van vroeger en nu uit het klassieke repertorium en ver daarbuiten uit vertrouwde landen en van vergeten plekjes op de wereld van de hand van de meesters en van zichzelf"

"Net iets anders ademt muziek en voert zowel de minder geoefende luisteraar als de ervaren concertganger mee in een deugddoende muzikale beleving."

 

… een eigen gezicht …

Zeven beroepsmuzikanten vormen samen een hechte vriendengroep die graag muziek maakt. Hoewel zij allen klassiek geschoold zijn en bijgevolg volledig vertrouwd zijn met het klassieke repertoire, bewandelen zij ook andere wegen.

Het repertorium van deze ‘muziekmakers’ is bijgevolg een mengeling van bekende, onbekende of vergeten pareltjes uit de meest uiteenlopende muziekgenres en van eigen werk. Bij dit laatste gaat het niet altijd om volstrekt nieuwe composities. De heterogene herkomst van de muziek vergt vaak een muzikale hertaling om ze met een klassiek instrumentarium te vertolken en zo eventueel een nieuwe identiteit te verlenen.

De behoefte aan dit concept ontstond, omdat elk van de musici in andere orkesten meestal de vertrouwde paden bewandelt en herbewandelt, terwijl zoveel moois de mensen nooit bereikt of zelfs niet tot klank komt.

De muziek wordt prettig aan elkaar gepraat, wat de concerten een onderons-karakter geeft en Net iets anders tot een eigentijds salonorkest in een eigenzinnig muzikale context maakt.

Discografie

Net iets anders”. Dacapo 7450. Intussen uitverkocht.
“’k Ben nie goed, man!”. Dacapo 7516. Gelanceerd op de Frankfurter Musik Messe, april ‘09.

Indien gewenst, kan ter informatie geluidsmateriaal toegestuurd worden.