Michel Pieters - Viool

 

Michel Pieters studeerde af aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Brussel en aan het Brabants Conservatorium te Tilburg bij Kati Sebestyén.Hij behaalde ook een licentie in de biologie van de Gentse universiteit.

Hij werkte in symfonische orkesten en kamermuziekensembles in België, Nederland en Taiwan. Hij trad verscheidene jaren op in Parijs met William Sheller, Frans chansonnier. Hij verleende zijn medewerking als violist/arrangeur aan theaterproducties en leidde zijn eigen jazzgroepen.
Hij schreef o.a. muziek voor het New Arts Management in Taiwan, voor het Taiwan String Quartet, voor Vlaams kleinkunstenaar Miel Cools. Twee van zijn composities werden genomineerd voor de Amerikaanse Music Awards 2007.

Hij musiceerde over een groot deel van Europa, in Canada, Taiwan en China. Muziek van zijn hand klonk in verscheidene Europese landen, o.a. het Vatikaan, het Conservatorium te Moskou, het Verre Oosten, de USA en Costa Rica.

Hij doceerde verscheidene jaren viool en kamerorkest aan de Chinese Culture University en het Kuang-Jen High School Music Department in Taiwan. Sinds zijn terugkeer naar België is hij als leraar viool verbonden aan de muziekacademie te Dilsen-Stokkem.
Daarnaast werkt hij als freelance musicus.

 
 
MichelPieters.png