Kris Vuylsteke - Klarinet

 

Reeds op 7-jarige leeftijd startte Kris Vuylsteke met zijn muzikale studies aan de Stedelijke Muziekacademie Adriaan Willaert te Roeselare. Als bekroning ontving hij er de stadsmedaille klarinet en regeringsmedaille kamermuziek en dit in de klas van de heer Georges Staelens.

(1984) -Laureaattitels in beide disciplines van de toenmalige wedstrijd “Pro Civitate” van het Gemeentekrediet stimuleerden hem om de professionele toer op te gaan.. Op het Lemmensinstituut te Leuven werd hij hierbij vakkundig begeleid door Jos Wijnen en Greet Severens met als eindresultaat het diploma” Laureaat klarinet van het Lemmensinstituut.”

(1989) -Om zich verder te vervolmaken, stapte hij naar de klas van Walter Boeykens in het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Hij behaalde er het Hoger Diploma Klarinet, met grote onderscheiding en een eerste prijs kamermuziek. Tevens fungeerde hij er als concertmeester van de befaamde “Clarinetchoir Walter Boeykens” met als hoogtepunt een schitterende concerttournee 
door Japan in 1992.
-Momenteel is hij werkzaam als leraar klarinet, saxofoon, samenspel en instrumentaal ensemble aan de Stedelijke Muziekacademie Dilsen-Stokkem en aan het Noordlimburgs Instituut voor Kunstonderwijs te Neerpelt.

-Met twee CD projecten “Net iets anders” en 'k ben nie goed, man! " zocht hij een evenwicht tussen goede muziek - hoofdzakelijk door Belgische componisten-, èn toegankelijkheid voor een luisterend publiek, waar uiteraard de liefde voor de klarinet primeert. Hopelijk krijgt 
dit initiatief navolging.

 

 
 
KrisVuylsteke.png